Bottleneck John

För att kvällens dans ska bli optimal vill vi skapa en musikalisk bredd och kontrast så att det finns något för alla. För att alla ni kunniga bluesälskare ska få ert lystmäte har vi därför återigen bokat den helt fantastiska Johan ”Bottleneck John” Eliasson.

Bottleneck John bjuder mestadels på eget material men även på akustisk old time Delta blues, hokum & spirituals med rötterna djupt nere i 1920/30-talets Mississippidelta. Som namnet “Bottleneck” antyder är hans styrka att spela slidegitarr, men ofta hittar han även kreativa och udda ackompanjemang till sina låtar, allt från enkla plåtburkar till traktorer och ångbåtar. Det kritikerna rosar honom allra mest för är dock hans uttrycksfulla röst och med vilken självklar äkthet han förmedlar bluesens själ. Tillsammans skapar rösten, fingerfärdigheten och kärleken till musiken ett uppträdande som tar andan ur publiken.

Johan är född och uppvuxen i Jämtländska Lit, mitt i Sverige. Han har under de senaste decennierna turnérat Skandinavien runt på klubbar och festivaler men även ute i Europa och USA. Bottleneck John är en man med the Northern heart där sången är från the Southern soul och vi ser fram emot en danskväll med känsla och värme mitt i smällkalla vintern.

För dig som vill bekanta dig mer med Bottleneck John, kolla gärna in dessa länkar: https://www.bottleneckjohn.com/

Klipp: https://www.youtube.com/watch?v=lJCW7J1Qs24

FB sida: https://www.facebook.com/johan.eliasson.33

Spotify: https://open.spotify.com/artist/7eXbcPTAtEkoxkT4HyBa59